Valamelyik nap unalmamban elkezdtem lapozgatni a szakácskönyveinket, amik itthon vannak (angolok) és találtam pár jó receptet. Azokat szeretném veletek megosztani, amiket vagy már én is kipróbáltam, vagy mindenképpen ki fogok a napokban!
Lássuk először ezt a szénhidrát napi tésztát, én már csináltam többször! Egyszerű és nagyszerű. Ja és nagyon gyorsan és olcsón össze lehet dobni! :)
Hozzávalók:
- 450 gr penne tészta (én most szélesmetélttel helyettesítettem)
- 75 ml oliva olaj
- 12 gerezd fokhagyma
- 675 gr spenót
- só, bors
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1/2 citrom leve
- (az erdeti recept szerint parmezán is, de szenhidrát napon ugye nincs sajt)
A tésztát megfőzzük, leszűrjük és meglocsoljuk az olivaolajjal. Vágjuk fel a fokhagymát szeletekre és tegyük egy serpenyőbe (a serpenyő legyen akkora méretű, hogy később a tésztát vissza tudjuk bele tenni) majd pár percig pirítsuk egy evőkanál oliva olajon amíg aranybarna színe nem lesz. Adjuk hozzá a spenót leveleket és kb. 1 dl vizet, hogy párologhasson miközben a spenót megfől. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítsük. 5 percig folyamatosan kevergessük, kb ennyi idő kell a spenótnak, hogy megfőljön. Adjuk hozzá a pennét, forgassuk össze, majd zárjuk el a lángot. Végezetül locsoljuk meg egy fél citrom levével! Akinek nem tilos szórja meg reszelt parmezánnal helyettem is :)
Tipp: Ha van otthon ízesített oliva olajotok (fokhagymás vagy chilis) akkor nyugodtan lehet keverni a sima oliva olajjal!
Tipp: Ha van otthon ízesített oliva olajotok (fokhagymás vagy chilis) akkor nyugodtan lehet keverni a sima oliva olajjal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése