Hozzavalok:
- 1 csomag leveles tészta (itt nalunk egy csomag 290 gr-os)
- 40gr mák
- 40 gr dió
- 50gr porcukor
- 2 teáskanal tejföl
- 1 db tojás
- fél citrom reszelt hélya
- vanilliás porcukor a megszóráshoz
A töltelék elkészítéséhez a diót és a mákot ledaraljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, citrom hélyát és a tejfölt. A tésztát ha kell kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra. kis téglalapokat vágunk ki belőlük. (kb 6x8 cm). A tojást szétválasztjuk és a fehérjét kissé felverjük. Egy kiskanálnyi tölteléket rakunk a tésztákra, elegyengetjük, ráhajtjuk a szemben lévő oldalt és lenyomogatjuk. villával vagy kés hegyével is jól lenyomkodjuk a széleket. Sütőaőírt teszünk egy tepsibe, erre jönnek a falatkák. A ojássárgáját hozzáadjuk a felvert feherjéhez, ovatosan elkevergetjük, majd megkenjuk vele a sütik tetejét. Előmelegített sütöben, aranybarnára sütjük öket. Végezetül tetszés szerint porcukorral vagy vanillias porcukorral megszórhatjuk öket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése