2012. február 6., hétfő

1. nap: Fehérje

A mai csirke egy basic ételnek mondható, hiszen semmi különös alapanyag nem szükséges hozzá, illetve, ha vmi éppen mégsincs otthon általaban jól helyettesithető vmi mással! Másrészről pedig 100 féle képpen lehet kombinálni, kisebb nagyobb módositasokkal! 

Pikánsan csípős tejszínes-sajtos csirkemell:
-Fél kg csirkemell filé
-izlés szerint bacon (kb. 200gr)
-reszelt sajt
2 evőkanál tejszín
-só, bors
-valamilyen csipős fűszer (en kinai édes-csipős szószt hasznaltam, hasonlit az erős pistára)

-zöldségek a salátához ízlés szerint

Egy serpenyőben a bacont megpiritjuk, majd ezt félretesszük egy tányérba. A bacon zsírjaban a felkockazott csirkemell darabkakat elkezdjük sütni! sózzuk, borsozzuk picit (ne essünk túlzásba, mert a bacon meglehetősen sós alapból)! Hozzáadjuk a csipős szószt (ebből én egy teaskanálnyit hasznaltam, de persze ki mennyire szereti csipősen) és ha már kezd pirulni a hús vissza adjuk hozzá a bacont! Hozzá adjuk a tejszínt (izlés szerint ki mennyire szeretné "szaftosra", illetve egy kis adag reszelt sajtot! Addig sütjuk amig a sajt meg nem olvad!
Előzőleg friss saláta ágyat készítünk zöldségekből, majd erre rászedjuk a húst! tálaláskor hideg reszelt sajttal még megszórhatjuk!

1 megjegyzés: