2012. március 4., vasárnap

Lencsés egytálétel

Hozzávalók:

  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1/2 fej brokkoli
  • 1 konzerves lencse, illetve aki főzi annak 2 étkezésnyi adag
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • só, bors
A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikazzuk, a brokkolikat felaprítjuk. Beledobjuk egy teflon serfenyőbe, öntünk rá 1-1,5 dl vizet, sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára főzzük. Egy tálkába elkeverjük a sűrített paradicsomot egy dl vízzel és a megpuhult zöldségekre öntjük. Ezzel egyidőben hozzáadjuk a lencsét (amit előzőleg elkészítettünk, vagy konzerves) és további 10 percig kis langon főzzük. Ízesíteni lehet még fokhagymával, illetve póréhagymát is szoktam hozzá tenni alkalmanként. Egyszerű és finom! 

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Örülök, hogy újra itt vagy! :) Én túl vagyok a 45. napon. Ma chilis babot ettem rizzsel, bár a keményítő nap még mindig nem a kedvencem. Ezt a lencsés ételt viszont majd kipróbálom. Van is itthon lencse konzervem és nem nagyon tudtam mit kezdeni vele eddig.
    Hogy haladsz? Nekem megint leállt a fogyás és egyre nehezebben bírom édesség nélkül. :( Szénhidrát napokon elég sokat eszek. :(
    De azért kitartunk!!! :)

    Üdv: Judó

    VálaszTörlés
  2. Szia Judó! Köszi jol vagyok, de sajna még mindig nem mentem (szerintem) 65 alá! Egyszerüen ez vmi átok :D Amikor otthon voltam akkor mondjuk meglehetösen sokat ettem, szétválasztva ugyan, de sokat és nagyon jókat! :D Nem szabad hazamennem, mindig akkor következik be a baj! A lencse nagyon finom, nekem az egyik kedvencem!
    Lara

    VálaszTörlés